IlmoituksetSuomesta
TAMPERE
Kielletyn kaupungin aarteet esillä Vapriikissa

Vapriikki järjestää 21.4.–1.10.2017 näyttelyn Kielletty Kaupunki – elämää Kiinan keisarien hovissa. Näyttelyn yhteistyökumppani Kiinassa on Kielletyssä kaupungissa toimiva Palatsimuseo. Vapriikin näyttely keskittyy Qing-dynastian (1644–1911) aikaiseen palatsielämään, erityisesti keisari Qianlongin aikaan 1700-luvulla, jolloin tieteet ja taiteet kukoistivat.

Keskellä Pekingiä sijaitsevan Kielletty kaupunki on maailman suurin palatsialue. Se rakennettiin vuosina 1406–20. Korkeiden muurien ja leveän vallihaudan ympäröimä kaupunki oli viiden vuosisadan ajan salattu vallan keskus, maailman keskipiste, jota hallitsi Kiinan keisari, Taivaan poika. Kaupunkiin pääsivät ainoastaan virkamiehet, palvelijat, vartijat ja tarkoin valitut aateliset. Tavalliselta kansalaiselta oli sinne pääsy kielletty.

Palatsialue on valtava, noin 72 hehtaaria ja siellä on noin 900 rakennusta. Alueella on myös lukuisia puistoja ja temppeleitä.

Kielletyssä kaupungissa ehti asua 24 Ming- ja Qing-dynastioiden keisaria, heistä viimeisimpänä Puyi. Nykyään alue kuuluu Unescon maailman kulttuuriperintölistalle.

Vapriikin näyttelyssä kävijät pääsevät kurkistamaan Kielletyn kaupungin loisteliaaseen ja yltäkylläiseen hovielämään: mitä syötiin, miten huviteltiin, mitä harrastettiin, miten kaunistauduttiin. Tutuksi tulee myös Kielletyn kaupungin arkkitehtuuri ja sen symboliikka, uskontokäsitykset sekä keisarillinen hallintojärjestelmä virkamiehineen ja eunukkeineen. Näyttely tarkastelee myös naisia ja naisten asemaa aina keisarinnoista jalkavaimoihin. 

Näyttelyyn kuuluu loisteliasta 120 esinettä: huonekaluja, seremoniallisia vaatteita, silkkimaalauksia, kalligrafiaa, koruja, koriste-esineitä, posliinia ja keramiikkaa sekä uskonnollista esineistöä. Näyttelyn kävijätavoite on 85 000 kävijää.

Näyttelyn sivut >>

Ota huomioon!!
Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tampereella ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Yhdellä lipulla näet aina yli kymmenen näyttelyä.

YHTEYSTIEDOT

<div>Kuvat: Reetta Tervakangas, 
Tampereen museot
</div><div>Kuvat: Reetta Tervakangas, 
Tampereen museot
</div><div>Kuvat: Reetta Tervakangas, 
Tampereen museot
</div><div>Kuvat: Reetta Tervakangas, 
Tampereen museot
</div><div>Kuvat: Reetta Tervakangas, 
Tampereen museot
</div><div>Kuvat: Reetta Tervakangas, 
Tampereen museot
</div>

MYÖS TÄSSÄ LUOKASSA
  • Juva

    AKTIVITEETIT

    Kalastusmatkoja Saimaalla ja alueen sisäjärvillä PK-Kalamatkojen seurassa

    PK-Kalamatkat tarjoaa asiakkailleen kalastusmatkoja Saimaalla ja alueen sisäjärvillä. Matkat räätälöidään toivomustenne ...

  • HYVINKÄÄ

    AKTIVITEETIT

    SUOMEN RAUTATIEMUSEO

    Suomen Rautatiemuseo Hyvinkäällä on valtakunnallinen rautatieliikenteen erikoismuseo, joka esittelee Suomen rautateiden ...

  • HELSINKI

    AKTIVITEETIT

    Tervetuloa Suomenlinnaan!

    Tutustu yhteen maailman suurimmista merilinnoituksista opastetulla kävelykierroksella...

  • TURKU

    AKTIVITEETIT

    Tästä alkaa meri!

    Forum Marinum on merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo, merivoimien museo ja tapahtumakeskus, jossa lapsetkin ...